WWFT

Leidraad WWFT

leidraad WWFT

Met leidraad WWFT wordt u in staat gesteld om een bedrijfsrisico te voorkomen met betrekking tot het betrokken kunnen raken bij witwaspraktijken of financiering van terrorisme. De wet ter voorkoming van witwassen is hiervoor opgesteld en vraagt aan bedrijven om aan bepaalde richtlijnen te voldoen. Onder andere met betrekking tot het verrichten van onderzoek naar klanten en het melden van verdachte transacties. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete en eventuele strafvervolging. U wilt ongetwijfeld niet met uw bedrijf betrokken raken bij criminele praktijken. Of daarmee geassocieerd kunnen worden. Waardoor het raadzaam is dat u de vanuit de wet gestelde eisen zal implementeren in uw bedrijf. Hoe één en ander in z’n werk gaat, kunt u hieronder lezen.

Wanneer geldt de wet en Leidraad WWTF voor uw bedrijf?

Zoals u vast wel weet, kunt u overal in aanraking komen met fraudeurs en zwendelaars. Door wie grote bedragen geld gefraudeerd kunnen worden, die flinke sommen geld moeten witwassen of terroristische activiteiten sponsoren. Waartegen de wet ter voorkoming van witwassen in het leven is geroepen. Die bedrijven verplicht om hun zakenrelaties te controleren en melding te doen van verdachte geldstromen. Zowel deze wet als leidraad WWTF hebben betrekking op bedrijven en organisaties als verzekeringsmaatschappijen, banken, advocaten en administratiekantoren. Als de wet en leidraad WWFT ook voor uw bedrijf geldt, moet u aan bepaalde eisen voldoen.

Eenvoudig en zeker voldoen aan de eisen die de wet WWFT aan uw bedrijf of organisatie stelt

Vanuit de wet WWFT wordt van u verwacht dat u eerlijke zaken doet en integer handelt. Hiervoor is het nodig dat u de identiteit van uw zakenrelaties dubbel controleert. Als ook dat u melding maakt van zaken die niet kloppen. U kunt er zeker van zijn dat alles op de juiste wijze in uw bedrijf wordt geïmplementeerd, wanneer u gebruikmaakt van speciaal ontworpen automatiseringssoftware. Met behulp van het volgen van een tien-stappensysteem voldoet u aan alle eisen, vermijdt u risico’s en kunt u met een zuiver geweten en gerust hart verder gaan met uw zakendoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *