Freelance UX designer
zakelijk

Freelance UX designer beschikbaar!

Ben jij al een lange tijd erg geïnteresseerd in een Freelance UX designer of puur omdat je er meer over te weten wilt komen? of wil je er zelfs een inhuren omdat je je product wilt verbeteren richting de eindgebruikers? Dan zit je hier op de juiste plek voor nog meer informatie! Een user experience designer een designer die zoch bezighoud met het ontwerpen en testen van makkelijke en gebruiksvriendelijke ervaring op het gebied van websites, software programma’s, games en apps die op je telefoon of ipad staan. Je kan een UX designer vergelijken met een IA designer en een UI designer. Die doen wel andere taken op het werk dan een UX Designer. Een freelance UX designer heeft zijn focus op het werk gericht op de ervaring van de gebruikers die de app gaan downloaden bijvoorbeeld. terwijl de IA en UI designers zich voornamelijk op specifieke onderdelen van het product focussen.

Wat is UX design precies?

UX design betekent User Experience design, het is een aparte tak die de eindgebruikers zijn ervaring behandeld en ermee aan de slag gaat. Door tests, analyses, onderzoeken en statistieken wordt gekeken hoe gebruikers de apps, games, software programma’s en websites ontvangen en ermee omgaan. Er wordt gekeken naar het plezier, de betrouwbaarheid en de bruikbaarheid en of die functioneert naar behoren.    

Wat doet een designer?

Een freelance UX designer analyseert de gebruikservaringen van de mensen. Als er dan een test moet worden gemaakt om te kijken hoe ze het ervaren doet hij dat ook. Hij helpt veel bij de conversie optimalisatie en is daar dan ook zeer actief in. Adviseren van developers en visual designers op het gebied van de user experience. Ook werkt hij prototypes uit.. Er bestaat ook een A/B test, dat is een test waarbij twee varianten van een product  worden getest. Uit de test komen dan twee uitslagen en dan zie je welke van de twee het beste werkt. Je kan ook nog meer varianten testen, dat heet een A/B/N test. Deze test wordt ook gedaan door een UX designer.

Waar kun je ze aan het werk vinden?

Freelance UX designers zijn meestal werkzaam bij webshops, ICT bedrijven, mediabureaus of technologische bedrijven. Verder kunnen ze ook bij het user experience team van een enorm groot bedrijf werkzaam zijn. Mocht je dit artikel net doorgenomen hebben en geïnteresseerd zijn geworden? Neem gerust een kijkje op de website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *