wonen

Zo wordt schone was makkelijk droog

wasrek

Ons hele leven lang wassen we kleren en hangen we ze ergens op om te drogen. De een heeft de ruimte om het buiten aan de waslijn te doen en de ander moet binnen creatief zijn met een wasrek. Zo heb je een staande die je makkelijk neer kan zetten ergens in je woning, maar tegenwoordig bestaan er ook hangende wasrekken. Deze kan je eenvoudig bevestigen aan het plafond, waardoor het bijvoorbeeld minder in de weg staat. De ervaring leert dat staande wasrekken nog weleens in de weg kunnen staan, maar dat is hiermee verleden tijd. Eigenlijk is het een gouden combinatie.

Hangend droogrek voordelen

Het mooie van zo’n hangend droogrek is dat het ook nog eens vaak goed betaalbaar is. Het systeem is makkelijk op te hangen en stel jij hebt nog nattere was dan normaal, dan kan je ervoor kiezen om hem in de badkamer op te hangen. Boven het putje van de douche of het bad bijvoorbeeld! Zo heb je niet last van ongewenste natte plekken in je woonkamer. Daarnaast zit er een handig trek systeem met touwtjes aan verbonden, via deze manier kan je per rekje een paar stukken was ophangen. Normaliter moet je na afloop van de het drogen van de was je staande wasrek weer opruimen, nu hoeft dat niet meer en scheelt dat daarom ook weer tijd en ruimte.

Hangend droogrek duurzamer

Doorgaans droogt je kleding sneller als je het op hangt. Daarnaast is het ook nog eens veel duurzamer dan wanneer je bijvoorbeeld een droogtrommel gebruikt. Het lijkt zo makkelijk maar kost ook weer tijd, geld, ruimte en energie. Wanneer jij jou was moet ophangen ben je zelf nog wat in beweging en droog jouw wasje op een duurzame manier. Je moet wel wat meer geduld hebben dan bij een droogtrommel, maar dat is dan ook het enige minpunt. Een wasrek is er in alle soorten en maten, laat je vooral informeren door een specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *