Ontwikkeling

Persoonlijke doelen stellen: Zo pak je dat aan

persoonlijke doelen stellen

Stellen we niet allemaal persoonlijke doelen in ons leven? Dat maakt ons leven zinvoller. Persoonlijke doelen zijn verschillend en variëren van persoon tot persoon. Ze gaan vooral over je werk, je sociaal leven en je gezondheid. Tussen persoonlijke doelen stellen en ze ook realiseren gaapt vaak een gevaarlijke afgrond. Voor de ene verloopt dit proces makkelijker dan voor de andere. Eens Je doelen vast liggen kun je ze proberen waarmaken. Dat lukt spijtig genoeg niet altijd even makkelijke, maar persoonlijke doelen stellen kun je wel leren. Dat vergemakkelijkt dit proces het maar is nog altijd geen zekerheid op succes. Persoonlijke doelen varieert van:

  • Meer werkplezier en succes najagen
  • Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé
  • Meer willen ontspannen en genieten
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Minder angst en stress nastreven

Persoonlijke doelen stellen helpen je dromen waarmaken

Alles mag, niets moet. Dat is zeker zo bij persoonlijke doelen stellen. Eén ding is duidelijk: niemand is verplicht om ze te stellen. Ze helpen je wel om je dromen makkelijker te realiseren. Persoonlijke doelstellingen hangen nauw samen met onze dromen. Die dromen realiseren is makkelijker met het maken van persoonlijke doelstellingen. Die maken het mogelijk aan onze domen stapsgewijs waar te maken.

Persoonlijke doelen stellen en realiseren vraagt de nodige motivatie

Zonder of met onvoldoende motivatie kun je nog altijd persoonlijke doelen stel. Ze realiseren is dan wat anders. Zorg er voor dat je persoonlijke doelen nauw aansluiten bij je behoeften en wat kennis en ervaring. Dus zonder de lat te hoog te leggen. Het tegenovergestelde is even goed waar. Leg je de lat te laag dan zul je je vlug vervelen en je ongelukkig voelen.

Persoonlijke doelen stellen en realiseren die je stap voor stap

En zeker niet hals over kop en onvoorbereid. Omschrijf je doelen zo duidelijk en zorg voor voldoende ontspanning. Persoonlijke doelen stellen en najagen moet leuk blijven, anders hou je het nooit lang vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *