Therapie

Wat is lichaamsgerichte traumatherapie precies?

lichaamsgerichte traumatherapie

Wist je dat veel trauma’s als ze niet goed genoeg verwerkt of doorvoeld worden opgeslagen worden in je lichaam? Je draagt deze als het ware met je mee, en dit kan in de rest van je leven voor problemen zorgen. Lichaamsgerichte traumatherapie is erop gericht om deze trauma’s en emotionele gebeurtenissen te neutraliseren, waardoor je je veel vrijer gaat voelen. Veel mensen ervaren dit soort therapie als een enorme opluchting. Er valt een grote last van ze af als ze op deze manier met hun trauma’s en nare herinneringen aan de slag gaan, want je kunt ze letterlijk vrijmaken uit je lichaam. Lichaamsgereichte traumatherapie is er speciaal voor mensen die het gevoel hebben dat ze iets dwarszit maar daar zelf niet goed bijkomen. Iets uit het verleden wat je niet goed verwerkt hebt, en in veel gevallen zelfs al vergeten bent.

Hoe werkt lichaamsgerichte traumatherapie?

Deze alternatieve geneeswijze maakt gebruik van een hele holistische aanpak, oftewel, lichaam en geest worden als één geheel gezien. Ze zijn altijd met elkaar verbonden. Negatieve energieën (of dat nu van trauma’s, negatieve mensen om je heen of bepaalde ziektes) hebben hun weerslag op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Lichaamsgerichte traumatherapie kan deze negatieve blokkades opheffen en de energie in je lichaam weer vrijelijk doen stromen. Zo krijgen al je organen en weefsels (en dus ook je hersenen) meer zuurstof, energie, vocht en informatie. De communicatie in je lichaam verbetert er namelijk ook door. En als gevolg daarvan wordt ook nog eens het zelfgenezend vermogen van je lijf gestimuleerd.

Wanneer is iets een trauma?

Je vraagt je misschien af wanneer je iets een trauma kunt noemen. Dat is het geval wanneer iets zo snel en onverwachts gebeurt dat je er eigenlijk geen antwoord voor hebt, in je lijf voel je pure paniek en je kunt er niet mee omgaan. Als gevolg daarvan verstijf je (letterlijk of figuurlijk) en duw je de emotionele reactie die je erop hebt weg, oftewel je slaat hem op in je lijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *