wonen

Stalen kozijnen zijn de beste kozijnen

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn tegenwoordig betaalbaar omdat sinds het begin van de twintigste eeuw staal goedkoper is geworden. Deze ontwikkeling is teweeg gebracht door een overeenkomst tussen John Morgan en Andrew Carnegie. Dankzij de vernieuwende ideeën van Charles Schwab verenigden zij de Amerikaanse staalindustrie en maakten ze staal wereldwijd goedkoper. De massaproductie die daarop volgde heeft stalen kozijnen niet alleen goedkoper gemaakt, het heeft ook kans gegeven op meer innovatie. Hierdoor zijn de stalen producten die we tegenwoordig zien niet alleen veel goedkoper geproduceerd maar hebben ze ook veel meer precisie en functionaliteit. Hoe meer mensen een product immers gebruiken, hoe meer mensen hun eigen vernieuwende ideeën hierop kunnen toepassen. Maar wat maakt staal zoveel beter dan hout of kunststof?

Waarom staal?

De smelters in India waren er al zeker van, toen ze vierhonderd jaar voor Christus het eerste staal op aarde produceerden, dit materiaal is ongelofelijk duurzaam. Tegenwoordig past staal ook bij het uiterlijk van de moderne woning. Stalen kozijnen zijn niet alleen functioneel en minimalistisch maar met de juiste lak kunnen ze zelfs een klassiek interieur complimenteren. In tegenstelling tot de oudere types zijn de stalen kozijnen van deze tijd ook goed voor de isolatie van geluid en temperatuur. Er is ook nauwelijks onderhoud nodig om stalen kozijnen als nieuw te laten lijken. Dankzij een jaarlijkse inspectie kunnen dit soort kozijnen mooi blijven door de generaties heen.

Hout, kunststof en aluminium

De meeste kozijnen zijn van hout, dit materiaal is het goedkoopst en kan geverfd worden. Het heeft echter onderhoud nodig om niet te gaan rotten. Kunststof heeft minder onderhoud nodig dan hout en is een van de goedkopere opties. Maar net als hout zijn er nadelen, kunststof kan niet geverfd worden en ziet er meestal nep uit. Aluminium is een beetje duurder dan kunststof, heeft ook weinig onderhoud nodig en is net als staal van metaal. Maar aluminium is een van de zwakste metalen die er zijn, het is ook lastig om te verven. Kies daarom voor de kwaliteit van stalen kozijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *