Zorg

De aanschaf van een rollator

Rollator

Een rollator kan je helpen om in beweging te blijven wanneer je slechter ter been bent of wordt. Een goede en betrouwbare rollator is meer dan belangrijk. Maar daarnaast zijn er heel wat verschillende types en modellen, dat de aanschaf van een rollator een lastige keuze kan maken. Om er zeker van te zijn dat je de juiste rollator aanschaft, is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat voor jou van belang is voor een rollator. Denk er ook eens over na om een tweedehands rollator aan te schaffen, wat veel kosten kan besparen.

Welke rollator kiezen?

Er zit veel verschil in rollators. Welke rollator het meest geschikt is voor jou kan soms lastig te bepalen zijn. Kijk daarom goed naar wat voor jou belangrijk is en waar de rollator voor gebruikt gaat worden. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten. Indien de rollator vooral binnen gebruikt gaat worden, zijn rollators met kleinere wielen meer geschikt, omdat deze extra wendbaar zijn. Daarnaast beschikken ze vaak over een dienblad. Let er wel op dat deze rollators dan ook niet geschikt zijn voor buiten. Buitenrollators hebben grotere wielen voor meer controle en beschikken vaak over een zitting met rugsteun. Worden er boodschappen gedaan met de rollator, dan is de aanwezigheid van een mand of tas erg handig. Rollators voor buiten kunnen over het algemeen wél binnen gebruikt worden, mits de breedte dit toelaat. Een zwaardere rollator kan goede steun bieden bij evenwichtsproblemen en een lichtgewicht rollator is vaak inklapbaar zodat deze gemakkelijk te vervoeren is.

Weet jij wat je zoekt?

Heb jij voor ogen welke rollator het meest geschikt is voor jou? Laat je dan in een winkel of via een webshop adviseren en laat op basis van jouw persoonlijke eisen de perfecte rollator selecteren. Heb je toch nog vragen en kom je niet uit de keuzen? Ook dan kan je terecht bij een winkel, of online webshop waar je geadviseerd kan worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *