Eten en drinken

Gezonde voeding bij 7 maanden

hapjes baby 7 maanden

Is of wordt jouw baby binnenkort zeven maanden? Deze leeftijd is een belangrijke fase voor jouw kindje en een spannende volgende stap! Vanaf zes tot zeven maanden gaat jouw baby namelijk helemaal over van de borst- of flesvoeding, naar een vaste voeding. Het spijsverteringskanaal van jouw kindje is klaar voor verse vaste hapjes voor baby’s van zeven maanden. Het kan zijn dat jouw baby al vanaf vier of vijf maanden is begonnen met af en toe verse hapjes als het er al klaar voor was, maar vanaf zes tot zeven maanden kan jouw kindje helemaal over gaan op de vaste voeding!

Jouw kindje is 7 maanden

Er is een grote kans dat in deze periode jouw kindje gaat beginnen met kruipen en de eerste melktandjes kunnen tevoorschijn komen! Ook heeft jouw kindje steeds meer zin om speelgoed in zijn of haar mondje te stoppen en er mee te gaan gooien. Daarnaast zal je baby vanaf nu ook meer gaan groeien! Bij de groei van jouw kindje is een goede voeding van groot belang. Let hierbij op de essentiële voedingsstoffen en een afwisseling in smaken. Kies jij voor kant en klare hapjes, of maak je het liever zelf. Op die manier weet je zeker wat jij jouw baby voorschotelt.

Hapjes voor jouw baby

Het is niet alleen belangrijk dat jouw baby van zeven maanden de hapjes lekker vindt, maar gezonde voeding vol vitaminen en mineralen is enorm belangrijk voor een goede ontwikkeling en de groei van jouw kindje. Het blijft lastig om voor jouw baby de juiste hapjes uit te kiezen. Door veel te variëren in voeding kan jij jouw kindje kennis laten maken met veel verschillende smaken. Daarnaast kan je met een brede variatie de kans op allergieën verkleinen! Jouw kindje krijgt op deze leeftijd steeds meer behoefte aan het ontdekken van nieuwe smaken en structuren, daarom is het leuk om veel verschillende hapjes uit te proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *