Diensten

Een nebu survey is meer dan een vragenlijst

nebu survey

Nebu surveys zijn onmisbaar in een wereld waarin we steeds vaker vragenlijsten gebruiken voor het verzamelen van data. Door een aantal vragen te stellen kan je de antwoorden vinden die je zoekt of zelfs interactieve discussies openen met jouw doelgroep. Dankzij de technologie van vandaag kan jij direct in contact treden met jouw doelgroep, maar veel belangrijke vragenlijsten worden niet ingevuld. Dit ondanks dat de vragen relevant zijn voor de doelgroep. Veel vragenlijsten worden direct afgewezen of maar half ingevuld. Maar met behulp van nebu surveys kun je jouw publiek bij de hand nemen en tot aan het einde van jouw vragenlijst begeleiden.

Spelenderwijs het antwoord geven

Waar de klassieke vragenlijsten door vooroordelen en fouten in design weinig antwoorden bieden, komt een nebu survey telkens met resultaat. De respondent kan de vragenlijst altijd oppakken en opnieuw voortzetten achter de computer, op de telefoon en op de tablet. Omdat de gebruiker deze switch kan maken gaan niet alle vragen verloren bij een onderbreking. Na die onderbreking zal de deelnemer de vragenlijst weer oppakken dankzij slim gebruik van gamificatie. Zonder een computerspel van de vragenlijst te maken gebruiken nebu surveys speltechnieken en speldesign. Zo wordt jouw doelgroep uitgedaagd om spelenderwijs het antwoord te geven. Maar wat is Nebu nu eigenlijk?

25 jaar innovatie

Nebu is opgericht in 1992 en vernoemd naar Nebuchadnezzar, de schrijver van de Babylonische goden. Google bestond toen nog niet, maar dit bedrijf was al gespecialiseerd in marktonderzoek. Terwijl het internet transformeerde, transformeerde ze mee. Zo groeide ze niet alleen mee met onze technologie maar was ze soms ook een stapje verder in haar voorspellingen. In 2001 bracht Nebu de eerste oplossing uit voor panel management vlak voordat de online panels begonnen te exploderen. Zo is uiteindelijk de Nebu survey, het grootste goed in online data collectie, de wereld in gekomen. Na vijfentwintig jaar is dit kleine Nederlandse bedrijfje uitgegroeid tot een globaal fenomeen. Nebu steunt ook goede doelen door gratis haar data collectie software beschikbaar te maken voor NPO’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *